Kennel Scapegrace

Trixies andra kull

Valparna 6 veckor

Valparna har nu hunnit bli 6 veckor och det är full fart på dem. De klarar sig bra utan mamma, även om det är mysigt att snutta lite ibland.

Matsedeleln är bytt och nu serveras det välling eller gröt till frukost och kvällsmat samt torrfoder med nötfärs där emellan. Allt går att äta bara man får nötfärs till. Hade "Bruno" fått bestämma så hade de klarat sig på bara nötfärs.

Nattsömnen börjar gå bättre och bättre. Får man busa av sig ordentling och sedan lite kvällsmat vid 23, går det att sova till 6 på morgonen. Skönt för Inge som är den som oftast tar hand om nattpassen.

Så fort vi är hemma får de vara ute och härja i hela nedervåningen vilket de tycker är väldigt kul. Mycket bra social träning med allt som händer i bl.a. köket. Kastruller som slår i golvet kan vara lite läskiga, men vid en närmare titt är de faktiskt inte så farliga. Numer är även dammsugaren en kul kopis att jaga, även när den brummar. Dessutom har ju Misty tagit på sin lott att vara lekledare, så då blir det extra fart på busandet.

När de busat en stund lägger de sig att vila, antingen i sin valplåda eller även i stora hundburen som står uppställd i hallen. Ingen valp som är rädd för att vara i buren. Där finns ju deras gosefäll och oftast får de sällskap av både Misty och Trixie.

Överst i fotoalbumet finns fler bilder på valparna.

Alla valparna i Fridas knä

Nytt småfolk

Nu är de fyra små valparna 14 dagar och de käkar och växer så att det knakar. Bruno som vi kallar den sobelfärgade hanen är det största matvraket och har redan vuxit mer än de andra.

Den svarta hanen som Frida tycker vi skall kalla Max verkar bli den finast tecknade av valparna med vitt i nacken, mellan ögonen och på bröstet. Dessutom har han vitt på alla tassarna.

Rosa fick sitt namn så fort jag hade fått bort alla fosterhinnor från henne, inte så konstigt när man är vit med bruna fläckar.

Sessan kallar vi den vita tiken med de två svarta fläckarna - bara för att hon är en sådan liten prinsessa.