Kennel Scapegrace

Ines

Lilla bustrollet blir ståtlig flicka

I januari 2019 föddes Ines. Hon är dotter till Sally och Charm. Jag ville göra ännu en linjeavel på Beckis så då avnände vi hans son Charm som är uppfödd av Marie & Bente i Norge.

Det var femsyskon i kullen och en av dem syntes och hördes mest. Hon var den som vaknade först, höll igång mest och var den sista att somna. Mycket hyss hann hon med såsom rymma ut valpburen, bada i vatten skålen m.m. En mycket påhittig liten dam, precis vad jag gillar så hon fick bo kvar hemma. 

Efter att ha provat en mängd olika namn på henne blev det till sist Ines. Denna lilla yrhätta springer som en tok och leker med alla de andra hundarna. När hon är trött snurrar hon ihop till en liten boll och somnar gott. Det spelar inte så stor roll var. En köksstol i trä går lika bra som i soffab nerbäddad i en filt.

Ines var bara fyra månader när hon var på utställning första gången. Vilken debut! Hon blev Bästa baby på alla fyra utställningarna. På lördagen var hon med i slutfinalerna och blev BIS2 Baby på båda. På söndagen valde vi att åka hem. Under sommaren vann hon lilla valpklassen varje gång, men fick se sig slagen av de nästan tre månader äldre tikarna i stora valpklassen.  Som sjumånaders valp lyckades hon kamma hem BIS-2 valp på SKK i Högbo bruk.

Veckan efter hade vi anmält henne som stöd då våra kompisar skulle visa hund för första gången. Tyvärr fick de förhinder att vara med, så Inge tyckte att vi skulle stanna hemma. Dock hade jag då badat och fönat lilla fräken så jag tyckte att vi visst skulle åka. Det var ju bara 25 minuter bort. Kunde bli bra träning för lilltrollet.

Sist av 235 hundar skulle hon in i ringen så det blev en lång väntan i den kalla blåsten. Väl inne i ringen visade hon sig jättebra och blev bästa valp i sin åldersklass. I den påföljande grupptävlingen vann hon och skulle därmed få gå in i BIS-finalen. Många fina hundar så döm om min förvåning när Ines blir BIS-1 6-12 månaders valpar. Super glad började jag packa ihop alla fina priser för att åka hem då jag blev inropad i ringen igen. Man skulle kora vinnaren mellan de tre BIS-vinnarna från dagens tre åldersklasser. Dagen till ära blev vår lilla 7,5 månaders busfrö Supreme BIS! 

Efter dessa första rundor i utställningsringarna har det blivit en mängd vänstervarv. I dagsläget är Ines både Svensk och Dansk utställningschampion. Höjdpunkten kom sensommaren 2023 då hon lyckades bli Klubbchampion. Den svåraste titeln att erövra, då man måste bli BIR eller BIM på tre TTS specialer som endast hålls tre gånger per år med väldigt många deltagande hundar.