Kennel Scapegrace

Trixies valpar

Mjölktänder

Så har de då äntligen kommit. Ja, ja inte på Nelly för hon fick sina när hon var 6 veckor, men på de andra. Både Misty och Morris (och även Zoya skulle jag tro) kan nu stoltsera med att ha fått mjölktänder. Eftersom det dröjde ända tills de var över 10 veckor får vi bara hoppas på att de håller desto längre. Det är ju inte så vanligt att de kommer så sent, men den som väntar på något gott...

Gott vet jag inte riktigt för nu måste man passa sig när man skall gosa med det lilla trollet. Först kommer en slick och så en till, sedan ett hugg i läppen eller näsan. Öronen är också något man måste vara rädd om eller rumpan om man är 5 år och låter Misty jaga en. Emil och Misty har ofantligt roligt när de leker jaga. Man ser dem inte från verandan, men de hörs tydligt. Mistys gläfsande och Emils kluckande skratt.

Nästa vecka åker de stora hundarna på en veckas semester hos BUS och Misty skall terrorisera Gus-Pa, Keano och Kang-Ri, medan vi tvåbentingar skall tillbringa en vecka i solstolar på Cypern. Det skall bli härligt för alla med miljöombyte.

Valparna flyttar hemifrån

Nu har valparna blivit 8 veckor och fått flytta till sina nya familjer. Visst är det sorgligt när de åker iväg, men ändå så roligt när man tänker på hur bra de skall få det i sina nya familjer.

Mimmi - som vi beslutat skall heta Misty kommer att vara kvar i familjens ägo. Helst skulle vi vilja ha en fodervärd till henne, men om det inte fungerar så kommer hon att stanna här hemma för det har Inge bestämt.

Zoya - som vi kallade Saga har flyttat till Lena, Krister, Frida och Daniel som bor i Mölnlycke. Hon kommer att få det väldigt kul där och kanske träffa på morfar Beckis på någon fotbollsträning eftersom lillhussarna i båda familjerna spelar i Sjövalla.

Morris har inte heller flyttat så lång bort, han bor hos Tommy & Elisabeth i Borås. Redan i september får vi se den lille prinsen igen eftersom han då kommer till Ölandsutställningen för att kolla in hur de stora grabbarna gör.

Nellie är den som flyttat längst bort, ända till Uppsala. Där bor hon hos Stefan, Kicki och Ninni. Snacka om kärlek vid första ögonkastet. När Ninni kom in genom grinden och fick se valparna såg hon bara en av dem och det var Nellie. Visst nosade hon lite (med betoning på lite) på de andra valparna, men hon hade bara ögon för Nellie. De lekte precis som tibbar skall göra - för Ninni är en väldigt söt liten tibbeflicka på ett år. Ninni svart och Nellie vit - kunde inte bli bättre när man såg dem tillsammans.

Ninni & Nellie hemma i Uppsala Foto Frida

valparna 6,5 veckor

Valparna är nu 6,5 veckor och man kan nu börja se deras personligheter.

"Mimmi" är den svarta tiken med mest vitt på hakan och just nu den matte tycker är vackrast i kullen. Hon är lugn och trygg inne, men blir ett litet busfrö så fort hon får komma ut på gräset. Där kan man hoppa omkring och jaga fjärilar, syskonen eller helt enkelt följa efter någon av de stora hundarna på upptäcksfärd.

"Saga" är den andra svarta tiken och pussgurkan i gänget. Hon fullkomligt överöser alla och en var med sin kärlek. Hon är väldigt trygg i sig själv vilket syns tydligt när hon är ute på upptäcksfärd. Nyfikenheten är stor och man måste nosa in allt som finns runt omkring. Dammsugaren, toaletten eller varför inte Johans moppe. Blommorna i trädgården kan vara lite läbbiga för de kan slå till en över nosen när man bitit tag i en och den lossnar från grenen.

"Morris" vita hanen med svarta ögon lever upp till sitt namn. Precis som farmor pratar han en massa och protesterar när han inte har samma åsikt som de tvåbenta. Det är mycket snack och lite verkstad - Lilla My upp i dagen - för visst vet han att man inte får gnaga på köksstolarna, men det kliar ju så i munnen.

"Nelly" den ljusa tiken är ledaren i gänget. Hon är först med allt och då inte bara att öppna ögonen och få tänder. Hon är först upp för trappan och snabbast runt huset. Nelly är den enda som får leka med Rasmus, inte för att han vill utan för att hon inte ger sig bara för att han morrar åt henne. Har hon bara bitit honom tillräckligt länge i svansen eller bakbenen så ger han upp och leker med henne. Då är de gudomligt söta när de mot varandra stutsar på liggande framben med rumporna rätt upp i vädret. En stor och en liten, båda skällande. Typiskt tibbelek.

Sommar i gröngräset

Efter en hel vecka med underbart varma dagar där valparna varit ute varje dag har vi idag gjort en valphage under plommonträdet. Här har valparna fått njuta av att leka och äta ute.

Efter en stunds busande och påfyllda med lite mammamat somnade de helt utslagna i gröngräset. Bilder finns i valparnas bildgalleri.

Stora svarta tösen njuter av sommaren

Fyra veckor

Nu är vi 4 veckor och har precis fått vara ute på den gröna mattan för första gången. Ganska kittligt om tassarna men mycket lättare att gå på än inne på det hala golvet. Matte försökte ta kort på oss men vi smet hela tiden. Men jag tror att husse förevigade oss med sin maskin.

Man måste ju passa på att utforska så mycket man bara kan, annars lär man sig ju inget. Man kunde smaka på det gröna och om man kissade skvätte det inte på benen utan bara försvann ner i det gröna. Eftersom det var mycket lättare att gå här ute passade vi på att springa lite extra och brottas med varandra.

Nu är vi så trötta så nu får matte bära in oss till lådan så vi kan få sova en stund. 10 minuter i det gröna kan vara väldigt tröttande på små valpar som oss.

Första gången i gröngräset

två veckor

Nu är vi lite drygt två veckor gamla och har fått ögon och öron. Lite konstigt är det att se hur de olika rösterna ser ut. Oftast är det hon som har lika lång päls som mamma som kommer och gosar med oss. Det är också mysigt när hon med korta pälsen kommer får då får man sova en stund i hennes famn.

Ibland får vi ligga på magen på han med päls på hela kroppen och det blir väldigt varmt och gott att kura ihop sig på och sova en lång stund.